5/8/10

Recordatori: memòria d'activitats de l'any 2009

MEMÒRIA DE L’ANY 2009

En arribar a la fi de l’any, és bo que fem un resum de les nostres activitats, amb la intenció de donar-les a conèixer a les altres entitats federades, i també, per poder treure conclusions envers el nou any que tenim molt a prop. Des de fa temps que ens agrada desglossar-lo en diferents apartats, a fi de poder destacar més allò que ens sembla més important en cada capítol.

Relació amb el soci
Al llarg de l’any, tret dels mesos de juliol i d’agost, el local social ha estat preparat tots els dissabtes per poder rebre els socis que, d’una manera o altra, s’han interessat en els diferents aspectes, per participar d’una manera més activa, en les exposicions i mostres que s’organitzen en les diferents contrades catalanes.
És ben cert que ens agradaria que l’assistència fos més nombrosa, però tots els que l’han visitat, han trobat a la seva disposició, tota mena de revistes, tant nacionals com estrangeres, amb el propòsit de poder ampliar els seus coneixements filatèlics.

El butlletí social s’ha editat cada trimestre amb la intenció de fer arribar a tots els socis noticies d’interès, i molta informació específica de nombrosos temes filatèlics. Un any més, hem continuat oferint el servei d’abonaments a les novetats filatèliques de l’any, tema aquest que donaria per escriure una llarga “memòria” , doncs sembla que entre tots plegats haurem de buscar la manera de poder fer arribar les nostres queixes amb relació amb les abusives emissions que, poc a poc, van minvant els recursos econòmics per a l’adquisició de les novetats de cada any.

En compliment dels estatuts, dintre del període preceptiu, se celebrà l’Assemblea General Ordinària, en la que els socis assistents i els vots delegats, aprovaren els diferents apartats de l’ordre del dia: Situació econòmica 2008, pressupostos per al 2009, resum activitats 2008 i programació d’activitats per a enguany. L’únic punt que no “va tenir èxit” va ser el de: Substitució membres de la Junta, doncs l’apartat de voluntaris va quedar desert.

Degut a la bona relació que manté l’associació amb la resta d’entitats de la vila i amb la intenció de col·laborar en els diferents actes que tenen lloc a la nostra vila durant l’any, l’associació ha format part de la comissió organitzadora dels nombrosos actes que s’han celebrat al llarg de l’any, amb motiu del 400è aniversari de la Consagració de l’Església de Sant Genis.

Hem col·laborat amb la Delegació local de l’Associació de Donants de Sang de Girona amb la celebració de la I Marató de donació de sang.
Novament, també hem col·laborat en l’exposició dedicada als Beatles.

Trobada i exposicions
Seguint el torn rotatori la Trobada Anual d’Entitats Filatèliques Gironines aquest any va recaure la seva organització en el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll. Tota la Junta, amb la seva presidenta Sra. Carme Font al capdavant, van preparar un programa molt interessant amb un recorregut per diferents edificis modernistes de la ciutat, gaudint també del “Casament a pagès” i de “La Festa de la llana” amb el posterior Dinar de Germanor i com a cloenda la reunió de directius on es va posar de manifest, un cop més, les inquietuds i problemàtica que tenim tots.
Durant el transcurs de l’any diferents membres de la nostra entitat han participat en nombroses exposicions i mostres filatèliques organitzades per altres associacions de les que podem destacar:
-Exposició Filatèlica de Vilafranca del Penedès
-Exposició Filatèlica de Vilanova i la Geltrú
-Exposició Filatèlica de Ripoll
-Exposició Filatèlica de Manlleu
-Exposició Filatèlica de Figueres
-Exposició Filatèlica de Linares (Jaén)
-Exposició Filatèlica de Sant Feliu de Guíxols
-Exposició Filatèlica de Céret (Catalunya Nord)
-Exposició Filatèlica de Girona

II Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava
Tot que la I Trobada ens va deixar una mica de “mal gust de boca” degut a que el temps no ens va acompanyar l’any passat hem de dir que l’experiència d’aquest any ha estat positiva doncs vam poder gaudir d’ un dia molt assolellat i això va fer que l’assistència tant de públic com de participants a l’intercanvi de plaques fos molt nombrosa. Al passeig Quintana i Combis, el passat 31 d’octubre, es va veure molt concorregut tenint en compte que vam fer coincidir la Trobada amb la I Marató de Donació de Sang, a la que hi dedicarem dues plaques de cava.

III Mostra de Col·leccionisme
Cal reconèixer que hi ha activitats que només cal que les organitzis un cop per què després elles soles et vagin donant satisfaccions. Això succeeix amb la Mostra. Del dia 6 al 23 de novembre la Capella de Sant Antoni, marc idoni per aquestes manifestacions, va aplegar la participació de 16 col·leccionistes que hi mostraren part dels nombrosos objectes que es poden col·leccionar. S’hi va poder contemplar: cotxes en miniatura (Mercedes Benz), bosses de sucre, rellotges de butxaca, didals, rosaris, cotxes de fusta, plaques de cava, eines de rellotgeria, pai-pais, notafilia, cornetes, felicitacions de Nadal, bolígrafs, clauers, encenedors, records de Torroella i eines del ferrer de tall. Un cop més, una activitat que organitzem amb al pas del temps, aquest cop als 3 anys, fa insuficient l’espai que disposem. Caldrà buscar un nou indret.

Firaplaça
El dissabte 28 de novembre va tenir lloc a la plaça de la vila, Firaplaça, manifestació que venim organitzant des de fa uns quants anys i ens permet contemplar, a través dels diferents “marxants” que hi participen la quantitat infinita de coses que es poden adquirir. És com un mercat, doncs hi trobem objectes de tota mena que els col·leccionistes busquen amb interès. Amb la particularitat que aquest any posàrem a la venda una col·lecció de bosses de sucre amb la reproducció dels últims mata-segells utilitzats en les nostres exposicions.

V Mostra d’Entitats
Coincidint amb Firaplaça, el mateix dissabte, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament va organitzar la 5a Mostra d’Entitats. És un esdeveniment que aplega a nombroses entitats de la vila, procedents de diferents àmbits: culturals, esportius, benèfics, etc. Cada una de les 26 entitats participants poguérem donar a conèixer al nombrós públic assistent la nostra activitat i cal destacar l’interès que hi mostraren, amb la esperança, per nosaltres, que algun d’ells s’animi i pugui seguir la nostra afecció.

Expofil Sant Andreu’09.
Des del l’any 1982 venim organitzant l’exposició filatèlica que porta el nom de la Fira que per les mateixes dates es celebra a Torroella de Montgrí. Amb aquest esdeveniment podríem dir que es tanca la nostra programació de l’any. L’Expofil Sant Andreu des del seu inici fa més de 25 anys ha sofert una evolució en tots els aspectes. El nombre de participants poc a poc s’ha incrementat considerablement i les col·leccions exposades han evolucionat envers una molt bona qualitat.

Expofil Sant Andreu’09 va tenir lloc entre els dies 26 de novembre al 2 de desembre, novament en el Museu de la Mediterrània - Can Quintana, a l’Aula d’Activitats que amb una petita remodelació ha fet possible que aquest any s’hi apleguessin 108 vitrines. Xifra record però també límit degut a les dimensions de la sala.

La inauguració va tenir lloc el dia 26 de novembre, a les 7 de la tarda, a l’Auditori de Can Quintana, va ser presidida pel Sr. Alcalde Josep Ma Rufí. Es van presentar el mata-segells i els dos segells personalitzats que es van demanar al Servei Estatal de Correus dedicats, aquesta vegada, al 400è aniversari de la Consagració de l’Església de Sant Genis.

Les col·leccions dels 35 participants van tenir una molt important assistència de visitants durant els dies que l’exposició va romandre oberta amb comentaris molt positius referent a l’alta qualitat de la majoria de treballs exposats.

El diumenge dia 29 de novembre es celebrà el tradicional “Dinar de Germanor” acte que a part de lliurar els records de participació als expositors s’ha convertit en una diada entranyable de amics units per una afecció comú que es reuneixen en una trobada plena de cordialitat, amistat i companyonia. En els parlaments habituals es va donar a conèixer la concessió per part de la Federació Catalana de Societats Filatèliques, de la organització, l’any 2011, de la VII Exposició Filatèlica de Catalunya (EXFILCAT) a la nostra entitat.

Associació Filatèlica i Numismàtica
Torroella de Montgrí, 25 de desembre de 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari